Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/heinit.dk/public_html/wp/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Om os | Hein IT

Om os

Om Hein Information Tools

Hein Information Tools er i dag et lydstudie. Ikke som andre lydstudier, der optager levende musik. Det kan Hein Information Tools også gøre, men hovedlinien er at modtage og konvertere analog lyd til digitale formater.

Lyden kommer i alle mulige analoge lydmedier. Der skal findes det rigitge udstyr og så begynder konvertering med gammelt udstyr – ikke meget kan købes fra nyt i dag. Herfra går vejen ind i computeren med det bedste nutidige udstyr. I computeren bruges software, der er velegnet netop til disse opgaver.

Det hele er baseret på viden og erfaring. Hein Information Tools har digitaliseret op imod 5000 timers analog lyd, så erfaringen er ganske stor.

Og så er der en evig jagt efter gammelt udstyr til de gamle medier og nyt udstyr og software til konverteringen. Resultaterne bliver gode. Vi vil ikke spille kundernes lyd, men lyt til de udgivne resultater, fx CD boxen med Lauritz Melchior.

Om Morten Hein

 

Morten Hein CV

1992 Direktør, HEIN INFORMATION TOOLS

1990 Kontorchef i Statens Bibliotekstjeneste

1989 Souschef i Bibliotekstilsynet

1988 HEIN INFORMATION TOOLS etableres

1987 Kontorchef i Bibliotekstilsynet

1971 Leder af Systemafdelingen i Bibliotekstilsynet

1968 Konsulent i Bibliotekstilsynet, et direktorat i Kulturministeriet

1967 Leder af katalogafdelingen, Tårnby Kommunebiblioteker

1965 Bibliotekar, Tårnby Kommunebiblioteker.

1965 Afgangseksamen fra Danmarks Biblioteksskole.

1959 Studentereksamen fra Viborg Katedralskole.

1941 Født i Grenå.

 

Efterhånden er focus koncentreret om digitalisering og lydrestaurering. Dette er en kombination af en musikinteresse og af informationsteknologi. Gennem et større antal aktiviteter er der demonstreret en evne og erfaring indenfor dette meget specialiserede område. Har publiceret et stort antal rapporter og artikler. Har holdt foredrag ved mange nationale og internationale konferencer. Har et dybtgående kendskab til biblioteker, IT i biblioteker, standardisering og musikinformation samt fonogramhistorie og lydrestaurering fra erfaring, studier, egne samlinger, rejser og personlige relationer.

I Internet databasen biblioteket.dk er der henvisning til mere end 50 publikationer. Her kan specielt nævnes:

Hein, Morten: Musik til salg: Skandinavisk Grammophon A/S – EMI Music Denmark 1903-2003. People’s Press, 2003.

Morten Hein: Arkivdigitalisering af Lydmaterialer. Hein Information Tools, 16 sider, 2009. (Kan læses her på hjemmesiden).

Morten Hein: De tre fædrelande om heltetonoren Lauritz Melchior. Olufsen Bøger, 2018. Og mere er på vej.

Nævnes kan også udstillingen på Musikmuseet i forbindelse med EMI‘s jubilæum. Udstillingen hed også ‚Musik til salg‘. Udstillingskatalogen blev skrevet sammen med museets leder, Lisbet Torp. Har udført interaktive digitale oplevelsesenheder til to udstillinger på Musikmuseet med billede, lyd og film.

Har samarbejdet med TV2 Bornholm om TV produktioner om tenoren Vilhelm Herold (1996 og 2004), tenoren Erik Sjøberg (2007) samt program om Morten Hein og lydrestaurering (2007).
Foredrag om Lydrestaurering fx på fx:

3rd Conference on Interdisciplinary Musicology, Tallinn, 2007.
Dansk Selskab for Musikforskning. Horsens, 2009.
The 8. Nordic Jazz Conference, Ålborg, 2009.
Dansk Selskab for Musikforskning. København, 2010.
Foredrag i Gesellschaft für Historische,Tonträger. 2011-2018.
Morten Hein er Beirat i Gesellschaft für Historische Tonträger.

Forlod en statslig ansættelse for at være selvstændig konsulent i 1992. Det oprindelige koncept var at drive erhverv ud fra eksisterende kompetencer. Det vil sige biblioteker og informationsteknologi, hertil kom musikområdet, der havde fyldt mere og mere. I forbindelse med teknologiske projekter dukkede der oftere og oftere spørgsmål op om ophavsret. Det resulterede i en række opgaver med at gennemføre erhvervelse af rettigheder i it-projekter, som offentlige institutioner satte i værk.

Den analytiske erfaring blev brugt til blandt andet undersøgelser for dele af musikbranchen indenfor datastruktur og i analyse af dansk musikeksport. Det har ført til en række planlægnings- og udredningsopgaver for en bred vifte af kunder i Danmark og i andre lande.