Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/heinit.dk/public_html/wp/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Lauritz Melchior | Hein IT

Lauritz Melchior

Nu er bogen: De tre fædrelande. Heltetenoren Lauritz Melchior udkommet hos Olufsen Bøger.Det er en biografi om den store – i enhver målestok – tenor Lauritz Melchior. Bogen er på 200 sider med langt over 100 illustrationer. De tre fædrelande var Melchiors egen betragtning. Født i Danmark og dansk i hjertet hele livet. Bosat i USA det meste af livet og amerikansk statsborger og uløseligt knyttet til tysk kultur, så han var en tysk sanger, som sagde fra overfor nazismen.Det er Melchiors liv fra han var ganske ung i København til hans sidste år i Californien. Der er Wagner i Bayreuth og der er Wagner alle andre steder. Følg hans år på alverdens operascener, først og fremmest Metropolitan i New York hvor han nåede næsten 25 år.

Nogle Wagner operaer ville han ikke synge fordi stemmen ikke passede eller tenor rollerne ikke var store nok. Han ville gerne synge andre operaer, men det ville de ikke have i New York, så hans karriere står på 7 operaer: Tannhäuser, Lohengrin, Tristan und Isolde, Die Walküre, Siegfried, Götterdämmerung og Parsifal. Men de syv var nok til at give ham en karriere, der vil blive husket som den måske største Wagner tenor. Til at støtte hukommelsen er der et utal af lydoptagelser med ham.

Lad mig erindre om boxsættet Lauritz Melchior at his best, som jeg lavede for Hegermann-Lindencrone Udgiverselskabet og CDklassisk.